50. hét – TOP 10 egyben

Az év utolsó hónapját is felfűtik a legforróbb zenei újdonságok: ha eddig nem csapott meg a karácsony szele, Sam Smith majd gondoskodik róla. A Gossip énekesnője, Beth Ditto diszkó klasszikust dolgozott fel, Jennifer Hudsonnak pedig a Hideaway énekesnője, Kiesza írt modern táncdalt.

Az 50. heti Pink Puli Top 10 egyben a Mixcloudon:

#01 Sam Smith – Have Yourself A Merry Little Christmas
#02 Tony Bennett & Lady Gaga – It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)
#03 Beth Ditto x The Shoes – Cerrone’s Supernature
#04 Karen Harding – Say Something
#05 Gorgon City – Go All Night ft. Jennifer Hudson
#06 Bastille vs. Grades – Torn Apart
#07 Redondo & Boiler – Sunshine
#08 Mary J. Blige feat. Disclosure – Follow
#09 Etienne de Crécy – Hashtag My Ass
#10 Beyoncé – 7/11 / Ring Off

Pink Puli Top 10 | Week 50, 2014 by L4 Elfour on Mixcloud

 

1. Sam Smith – Have Yourself A Merry Little Christmas

Ha eddig nem érezted, hogy itt a Karácsony, Sam majd gondoskodik az átszellemülésedről! A hat Grammy-díjra jelölt, vállaltan meleg énekes a Judy Garland által híressé vált ünnepi dal feldolgozásával szépíti meg a decembert. Zsepiket elő!

 

2. Tony Bennett & Lady Gaga – It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)

A legendás énekes és napjaink legextravagánsabb dívájának közös albumára az eredetileg Duke Ellington énekelte jazz standard remake-je is felkerült: a múltheti stúdió videó után ajánlom figyelmetekbe a H&M spotjának “making of” klipjét, egyszerűen magával ragadó!

 

3. Beth Ditto x The Shoes – Cerrone’s Supernature

A ‘70-es ‘80-as évek francia diszkómágnásának slágereiből januárban Best of album jelenik meg, melyen helyet kap néhány vadonatúj remix és feldolgozás is. A Supernature-t Cerrone magnum opusaként tartják számon: ennek újragondolását szeretett Beth Dittónkra és The Shoes-ra bízták, akik többek között Woodkidnek és Shakirának is készítettek már zenét.

 

4. Karen Harding – Say Something

A brit X-factorban is feltűnt, 22 éves Karen célkitűzése, hogy a ‘80-as-’90-es évek r’n’b zenéjét ültesse át a mai house zenébe. A dalíráshoz és gyártáshoz mindenki kedvencét, a 19 éves MNEK-t hívta segítségül, a végeredmény egyszerre robbantja fel a szíveket és a táncparkettet.

 

5. Gorgon City – Go All Night ft. Jennifer Hudson

A producer páros és J-Hud közös dalát nem más írta, mint a Hideaway című dallal világhírűvé vált, kanadai Kiesza. Az, hogy a Go All Night napvilágot látott, csak a szerencsének köszönhető: Gorgon City-ék az album véglegesítése előtt két nappal már épp’ lemondtak arról, hogy megkapják a vokálokat Hudsontól, amikor befutott a megváltó e-mail.

 

6. Bastille vs. Grades – Torn Apart

A brit bandától már megszokhattuk a furábbnál furább klipeket, ám a Torn Aparthoz készült videó minden eddigin túltesz: a szeretet illusztrálásába meleg pár nem fért bele – ami néhány kommentelőnél kicsapta a biztosítékot – de egy földönkívüli pár igen.

Nektek mi a véleményetek róla?

 

7. Redondo & Boiler – Sunshine

Nyarat idéző dallamok a Spinnin’ Records vadonatúj producer-duójának debütáló dalában:

 

8. Mary J. Blige feat. Disclosure – Follow

A brit producer-testvérpár harmadik közös dala szintén szerepel a hatszoros Grammy-díjas r’n’b díva november 24-én megjelent albumán, ami a “The London Sessions” címet viseli, és amelynek elkészülésében olyan népszerű előadók működtek még közre, mint Sam Smith, Emeli Sandé, Jimmy Napes, Naughty Boy, és Sam Romans.

 

9. Etienne de Crécy – Hashtag My Ass

Nyár végi megjelenésként egy kicsit megkésve, de ezt muszáj megmutatnom Nektek: a francia producer a korunk adta lehetőségeket kimaxolva promótálja “Hashtag My Ass” című dalát, ami egyébként egy megmosolygató, digitális hétköznapjainknak görbetükröt tartó, tökéletes disco-szerzemény. Irány a http://hashtagmyass.com – készítsd el saját fenékriszálós videóklipedet néhány kattintással, az Instagram-képeidből!

 

10. Beyoncé – 7/11 / Ring Off

Az énekesnő 3 és fél perces selfie-jeként emlegetett videó egyelőre tarol a YouTube-on, rég volt olyan Beyoncé videóklip, ami egy hét alatt ekkora népszerűségnek örvendett volna. A trap elemeket tartalmazó, szövegében bonyolultnak egyáltalán nem mondható dal nem az egyetlen újdonság B tavalyi albumának idei újrakiadásán, a Mixcloudon a Ring Offot is meghallgathatod teljes hosszúságában.

Kommentáld írásainkat a facebookon!