Heti mumus: a sál

Már javában a decembert tapossuk, és ugyan havat még nem láttunk ebben a szezonban, ám a ’kutyát is péklapáttal kell kitenni’ típusú hideg lassan érezteti jelenlétét. Cikksorozatunkat folytatva, divatgurunk a héten átveszi a sálviselés aranyszabályait.

Előző cikkünkben kitárgyaltuk a sapkaviselés irányelveit, ezen a héten következik a sál. E kötelező téli kiegészítő szintén megosztja az embereket, bár közel sem annyira, mint a sapka kérdése. A nyakbavalók komfortosak és praktikusak a csontig hatoló hidegben, így kevesebben tiltakoznak a viselése ellen.

Persze, így is akad néhány hideggel dacoló polgártárs, aki kizárólag egy szál kabátban indul a dolgára. Kinek a pap, kinek a paplan, utóbbi megoldást azonban semmiképp sem ajánlhatjuk. Egyrészt egészségügyi következményei károsak, másrészt a vágyott elegáns hatás helyett, inkább csóri benyomást kelt.

Rögtön adódik is a kérdés: milyen sálat tekerjünk a nyakunkra? Elsősorban nézzük meg, milyen stílusú cuccot veszünk fel aznap. Egy elegáns outfithez érdemes egy egyszerűbb mintázatú darabot választani. A színét optimális esetben a kabátunk, a cipőnk, a kesztyűnk árnyalata határozza meg, amely hangulatunknak megfelelően élénkebbre vagy komorabbra is vehetünk.

Fotó: feelgoodfashion.tumblr.com

Fotó: feelgoodfashion.tumblr.com

Fotó: theultralinx.com

Fotó: theultralinx.com

A lazán elegáns stílustól egészen a sportosig a sálak mintázata is párhuzamosan alakul. Egy lazán elegáns szereléshez már bátran választhatunk nagyobb méretű, vastagabb anyagból szőtt nyakmelegítőt, akár a mintás vagy színesebb verziók is szóba jöhetnek. Ha valaki mégsem ennyire merész, egész nyugodtan maradhat a hagyományos kockás vagy csíkos kiegészítőknél. Egy hangsúlyosabb darabot azonban tudni kell viselni. Csak akkor hordjunk ilyeneket, ha tényleg magukénak érezzük. Utóbb is ügyeljünk rá, hogy ne nyomja el a gondosan összeállított szettünket.

Fotó: lavinstyle.tumblr.com

Fotó: lavinstyle.tumblr.com

Fotó: www.pinterest.com

Fotó: www.pinterest.com

Sportos szereléshez nyugodtan hagyjuk elszabadulni a fantáziánkat. Ilyenkor előkerülhetnek a különféleféle mintás sálak, természetesen szem előtt tartva a színkoordinációt és a jóízlést. A kakadura semmiképp sem érdemes hasonlítani, ám az aktuális szezonhoz passzoló mintákkal nem tudunk bakot lőni és még jól is néz ki.

Végszóként fontos hangsúlyozni, hogy a sapka, a sál és a kesztyű összetartozó darabok. Így nem árt odafigyelni arra is, hogyha nem is azonos kollekcióból valók, legalább színvilágukban összhangban legyenek.

Fotó: www.eatingoutloud.com

Fotó: www.eatingoutloud.com

Fotó: www.free-crochet.com

Fotó: www.free-crochet.com

 

Okulásul pedig következzen néhány bevett módozat a sálak megkötésére:

sál 7

Kommentáld írásainkat a facebookon!