Heti mumus – Mit viseljen a langaléta?

A pasik jelentős részének gondot okoz, hogy a testalkatuknak megfelelő göncöket válogassanak a ruhatárukba. Sorozatunk aktuális állomásában áttekintjük a különböző testalkattípusokhoz passzoló öltözékeket. Elsőként nézzük meg, milyen rongyokat húzzon magára a magasra nőtt piszkafa.

Cikkünkben elsősorban az átlagtól eltérő típusokra fókuszálunk, hiszen egy modellalkatú titánt még egy rosszul megválasztott outfit sem hoz igazán zavarba. Akad olyan kategória, akin a mackófelső is sportzakónak hat, többségünknek azonban nincs ilyen szerencséje.

Testalkatunkat elsősorban genetikai adottságaink határozzák meg, ám némi tudatossággal mi is alakíthatunk megjelenésünkön. Fizikumunkon termésetesen az edzőterem, vagy bármilyen izomépítő tevékenység is változtathat, sportambíció és szabadidő hiányában pedig szóba jöhet néhány hasznos divattipp.

Keskeny vállak

A vállak optikai tununigja a legegyszerűbb öltözködési fortélyokkal is kivitelezhető. A gatyarohasztó kánikulát leszámítva suta vállainkat réteges öltözködéssel könnyen eltakarhatjuk. Nyáridényben pedig a póló – ing kombináció még mindig elviselhető, míg dél-afrikai időjárás esetén egy keresztben csíkos felsőrész lehet a tökéletes helyettesítő. A pufibb hatás elérése érdekében nyugodtan hordhatunk mintás darabokat is: jöhetnek a divatos kockás verziók.

Fotó: witanddelight.tumblr.com

Fotó: witanddelight.tumblr.com

Fotó: urbanoutfitters.com

Fotó: urbanoutfitters.com

De, még mielőtt nagyon beleélnénk magunkat a nyár mámoros érzésébe, kanyarodjunk vissza egy kicsit az előttünk álló tavaszra. Ilyenkor bőven cifrázhatjuk a témát: a kötött pulcsik, a dupla gombsoros zakók és kabátok szinte észrevétlenül adnak egy extra vastagságot. A ’90-es évek bomberdzsekije manapság ismét hódít. Ha valakinek passzol a stílusához, szintén hibátlan megoldás.

Pipaszár lábak

A vékony felsőtesthez általában keskeny lábak tartoznak, ami szintén behatárolja a nadrágválasztástát. Leginkább a ‘straight cut’ típusú pantallók biztosítanak szélesebb benyomást. A ‘slimfit’ és társai csak tovább fokozzák a nem kívánt hatást…

Fotó: lookastic.com

Fotó: lookastic.com

Szekrény szélességű vállak és nadrágrepesztő combok nem mindenkinek jutnak, ám szerényebb adottságainkat némi tudatossággal és idő ráfordítással – heti hét edzés és ügyes kezű plasztikai sebész nélkül is – könnyű szerrel ellensúlyozhatjuk.

Kommentáld írásainkat a facebookon!