Heti mumus – Mit viseljen Gombóc Artúr?

Mumus sorozatunk múlt heti számában áttekintettük, hogy mit viseljenek a piszkafa alkatú pasik. Testtípus-vizsgálatunk második állomásaként kivesézzük, hogy a zömökebb férfiak milyen ruhadarabokkal tudják összhangba hozni megjelenésüket. De, vajon honnan is sejthetjük, hogy a fenti csoportba tartozunk? Ha a tükör nem lenne elég, vessünk egy pillantást a derekunkra: amennyiben a derekunk szélesebb, mint a vállunk, akkor biztosan érdemes továbbolvasnunk.

A teltebb férfiak gyakran gondolják azt, hogy ha túlmérezetett ruhákat viselnek, akkor könnyedén eltakarhatják a deréktájt viselt úszógumit. Rossz hírünk van: utóbbi a lehető legrosszabb megoldás, éppen az ellenkező hatást erősíti. Ha azonban optikailag megpróbáljuk ellensúlyozni a Michelin-baba hangulatot, akkor  máris nyert ügyük van. Mutatunk is néhány egyszerű tippet:

Színek

A színek kontrasztba helyezése kettévág, kiemelve a nem kívánatos deréktájt. A sötétebb vagy monokróm színpaletta viszont slankít.

Fotó: www.pinterest.com

Fotó: www.pinterest.com

 

Nadrág

Folytassuk az altesttel és haladjunk felfelé! Alul viszonylag egyszerű a feladat, egy egyenes szárú farmer csodákat művel. Próbáljunk nem túl passzentos darabot választani, de azért ne is hagyjuk el menet közben. Minél szűkebb a dereka, annál jobban vág ketté és hangsúlyoz. Öv helyett akár egy húzontróger is megteszi. (Másban viszont ne utánozzuk Simicska Lajos outfitjét!)

Fotó: www.kinowear.com

Fotó: www.kinowear.com

 

Felső

Deréktól felfelé azonban már akad néhány alapszabály, amit ajánlott figyelembe venni. Ha le akarjuk egyszerűsíteni a dolgokat, akkor az előző cikkben leírtak ellentettjét kell követnünk. Aki viszont szeretné memorizálni a készen kapott divatbetevőt, annak a lényeget megismételjük:

Ajánlott a V-nyakú pólók, pulóverek szorgalmas viselése, mivel nyújtják a nyakat, így a felső testet is. A pulcsik közül felejtsük el a fél birkanyáj gyapjából kötött vastag verziókat és a garbót se erőltessük. Minél véknyabb anyagból kötik a felsőt, annál előnyösebb. Ne feledjük: a garbó összenyomja a nyakat, erősítve kerekdedségünket. A túl réteges öltözködés szintén nem válik előnyünkre.

Fotó: www.pinterest.com

Fotó: www.pinterest.com

 

Ingek

Az ingek közül merészen válogassunk a hosszan csíkos darabok közül. Előfordulhat, hogy a halszálka taccsra tesz, ha félrenyeljük, ám esztétikailag segíthet. Kerüljük viszont a keresztbe csíkos vagy kockás verziókat. Zakók, kabátok szigorúan egy soros gombolásúak legyenek, a dupla gombsor ugyanis szintén szélesít.

A hab a tortán, ha az inghez még egy keskeny szabású nyakkendőt is kötünk. Mindezt megfejelhetjük egy napszemüveggel – ügyes trükk, hogy az arcunkra vonzzuk a tekintetet. Utóbbit persze csak jó idő esetén ajánljuk, elvégre nem Zárug Péter Farkas-imitátornak készülünk…

Kommentáld írásainkat a facebookon!