Interjúban támadta meg a szivárvány családokat Dolce és Gabbana – bojkottal reagálnak a világsztárok és a melegek

Néhány napja elementáris felháborodás és igazi kommunikációs háború dúl az egyébként meleg divatguru páros – Domenico Dolce és Stefano Gabbana – egy héttel ezelőtti interjúja miatt. A duó egy olasz magazinban megjelent riport során kelt ki a meleg párok gyermeknevelése ellen, ám a reakció sem maradt el: Elton John kezdeményezésére világméretű bojkottot hirdettek melegek és szimpatizáns világsztárok az ismert divatmárka ellen. Közben az is kiderült, hogy Gabbana pár éve maga is szeretett volna mesterséges úton gyermeket vállalni.

Váratlan kijelentéseket tett egy hete az olasz Panorama című magazinnak adott interjúban a luxuscikkeiről elhíresült két divattervező: állításuk szerint „családnak csak a hagyományos család tekinthető”. A duó, akik 2005-ös szakításukat megelőzően 23 évig élt együtt, ennél tovább is ment: „Elég a kémiai úton létrehozott utódokból és kibérelhető anyaméhekből: az életnek van egy természetes folyása, és vannak dolgok, amiket nem szabad megváltoztatni.”

Ellentétes vélemények (Elton John (balra) és Dolce és Gabbana (jobbra) - Fotó: nymag.com

Ellentétes vélemények (Elton John (balra) és Dolce és Gabbana (jobbra) – Fotó: nymag.com

„Ellenzem, hogy egy gyermek két meleg szülővel nőjön fel (…) Amikor megszületik egy gyermek, annak van apja és anyja. Vagy, legalábbis, kellene, hogy legyen…. a kémiai úton létrehozott gyermekeket szintetikus gyereknek hívom” „ Van az életnek egy természetes rendje, bizonyos dolgokat nem szabad megváltoztatni. Ilyen a család is”. – mondta Gabbana

A két férfi szavai komoly megütközést keltettek világszerte, főként a gyermekeket nevelő meleg párok körében. Számos híresség is kiakadt a fenti mondatok láttán, Elton John (aki maga is két gyermeket nevel férjével) bojkottot hirdetett a közösségi oldalakon #BoycottDolceGabbana hashtaggel. “Hogyan merészelitek a gyönyörű gyermekeinket szintetikusnak bélyegezni?” – kérdezte John a Twitteren. A bojkotthoz azóta rengeteg világsztár csatlakozott, köztük a szintén gyermekes apuka, Ricky Martin is. Akadt olyan is celeb is, aki menten kukába dobta D&G ruháit.

A divatguruk igyekeztek visszavágni a kezdeményezésre, és meghirdették Elton John bojkottját, de kezdeményezésük – egyelőre – nem talált nagyobb visszhangra. Közben egy internetes portál azt is kiderítette, hogy maga Gabbana is mesterséges megtermékenyítéssel akart gyermeket vállalni még pár esztendővel ezelőtt egy barátnője segítségével, de a dolog akkor végül nem jött össze. Melegszervezetek és szimpatizánsok világszerte tiltakoznak a duó kijelentései miatt, voltak, akik az egyenjogúsági küzdelemre ledobott bombaként aposztrofálták Dolce és Gabbana kirohanását.

Ricky Martin szerint a divattervezők hangja túl erős ahhoz, hogy gyűlölködésre használják. „Ébresztő, 2015-öt írunk! Szeressétek magatokat srácok!” – tweetelte az énekes.

Al Roker kikérte magának, hogy gyermekei „szintetikus” gyermekek lennének.

Martina Navratilova, világhírű teniszezőnő már a kukába dobta D&G ruháit.


Victoria Beckham pedig minden mesterséges megtermékenyítéssel létrejött gyermeknek rengeteg szeretetet küld.

A Pink Puli a maga részéről csatlakozik a bojkotthoz, és nem vásárol D&G termékeket a jövőben. (Pénztárcánk vékonysága miatt – tudat alatt – eddig is a bojkott pártján állhattunk…)

Kommentáld írásainkat a facebookon!