Heti mumus – mit viseljen Miki Manó?

Sorozatunk korábbi cikkeiben áttekintettük, hogy mit viseljenek a langaléta és a teltebb alkatú férfiak. Divatszakértőnk aktuális írásában kivesézi, mivel bővíthetik ruhatárukat az alacsonyabb pasik.

Gardróbfeltöltés ügyében az átlagosnál alacsonyabb termetű férfiak nehezebb helyzetben vannak, hiszen edzéssel ugyan formálhatják alkatukat, ám testmagasságukon aligha változtathatnak. Ráadásul, a divatcégek többsége az átlagméretű emberekre szabja kollekcióját. Gyakran előfordul, hogy a vágyott felsőrész mellkasban ugyan passzol, ám deréktájt már egy fórsiftos otthonkának hat.

Búslakodásra azonban alacsony férfiként sincs okunk: koráslabdázó adottságok nélkül is lehetünk stílusosak! Íme, néhány divattipp, amellyel könnyen harmóniát teremthetünk:

Fotó: filippocirulli.tumblr.com

Fotó: filippocirulli.tumblr.com

Minták és méretek

Természetesen, kövessünk néhány alapelvet, ami csak az előnyünkre válhat. Elsősorban hordjunk hosszanti mintákat. Mindig tartsuk szem előtt: nem magasnak akarunk öltözni, hanem a testalkatunkat szeretnénk egyensúlyba hozni.

Bátran cuppanjunk rá az aprómintás anyagokra, lehet kockás, csíkos vagy bármi más. A lényeg, hogy ne tenyérnyi méretű paradicsommadarakkal tarkított göncökkel akarjunk feltűnést kelteni.

Ha a minta kicsi, akkor a méret legyen slim, de ne skinny.

Fotó: www.mensfashionmagazine.com

Fotó: www.mensfashionmagazine.com

Kiegészítők

Ügyeljünk az arányokra a kiegészítőknél is! Órák, övek, nyakkendők – a keskeny, illetve a kisebb darabokból válogassunk. A toronyóráját ne akarjuk a csuklónkra láncolni. Ha mégis egy hangsúlyosabb darabra vágyunk, akkor váltsunk szélesebb kiegészítőkre. Egy keskeny példány ilyen esetben csak szélesít.

Nadrág 

A nadrágunkat hajtassuk fel bátran, minimál pénzből elkészül, és nem fogunk úgy festeni, mint akit 60 fokon mostak ki. Hovatovább, a jó időt kihasználva bátran hordjunk rövidnadrágokat, akár egészen rövideket is. Nem csupán optikailag magasít, de még szexi is.

Fotó: lookastic.com

Fotó: lookastic.com

Amit érdemes elkerülni

A nagy, vízszintes minták nem válnak előnyünkre. Az olyan ruhadarabok, amelyek nagyok ránk vagy duplagombolásúak, szintén kisebbnek láttatnak. Ne favorizáljuk továbbá a hosszú kabátokat, hosszított zakókat sem. A közhiedelemmel ellentétben a vastag talpú cipők szintén nem segítenek. Nem győzzük hangsúlyozni: ne magasabbnak akarjunk tűnni, hanem alkatunk és ruhatárunk között igyekezzünk harmóniát teremteni.

 

Kommentáld írásainkat a facebookon!