Flashback Dana Internationallel – Confetti Dreams

A Confetti Dreams legutóbbi buliján tiszteletét tette a transzszexuális ikon, Dana International. Az 1998-as Eurovíziós Dalfesztivál izraeli győztese a Confetti Dreams meghívására érkezett Budapestre, hogy a hazai műértőket is elkápráztassa. A Pink Puli csapata nyakába vette a fővárosi éjszakát, hogy az első sorból tudósítson az idei év egyik legérdekesebbnek ígérkező meleg bulijáról. Szubjektív partibeszámolónk következik.

A nemrégiben új erőre kapott, Nyugati téri PRLMNT-ben megrendezett Confetti zenéi általában színvonalas szórakozást biztosítanak. Talán a világsztár fellépése miatti stressz okozhatta, ám a Dana International előtt fellépő dj páros időnként szokatlan mixekkel próbálta fokozni a hangulatot. A szertelen kísérletezésnek stábunk tagjai – a vendégsereg többségével egyetemben – azonban kevésbé örültek, a Gyöngyhajú lány című világsláger felcsendülésekor pedig végleg elvesztettük a fonalat. A nyári fesztiválok retró sátrainak atmoszféréját a PRLMNT – egyébként igen látványos – szétnyitható teteje tette teljessé. Igaz, utóbbit gyakran pont akkor húzták szét, amikor odakint eleredt az eső, így a buli első felében olykor inadekvát helyeken is nedvesedtünk…

Dana International megérkezik - Fotó: Pink Puli

Dana International megérkezik – Fotó: Pink Puli

A bárpultnál a pesti éjszakában megszokott árakkal találkozhattunk, ám meg kell jegyeznünk, hogy ugyanazon italokhoz az est különböző pontjain eltérő összegekért juthattunk hozzá. A szeszesitalok világpiaci árának változásait feltehetőleg valós időben követő söntésben cserébe igen szemrevaló férfiak mérték az italokat.

A fentieknél nagyobb bánatot okozott, hogy az amúgy Sharon Cohen néven napvilágott látott közel-keleti híresség az est folyamán csupán az elvárható minimumot hozta. Nagyjából öt dalt énekelt el, azonban mindezt olyan szenvtelenséggel, hogy kis időre azt is elfelejtettük, hogy egy meleg buliban vagyunk. Dana – a szokásostól eltérően – egymaga, táncosok nélkül lépett színpadra, és lényegében a közönséggel való interakció nélkül vitte végig a showt.

Diva - Fotó: Pink Puli

Diva – Fotó: Pink Puli

Egy-két kötelező „Hello, Hungary” ugyan kiszaladt a száján, ám a mindannyiunk által ismert Diva című sláger előadása után pont olyan hirtelen tűnt el, ahogyan érkezett. Miután a sztárvendéget elnyelte a VIP szektor, jobb híján belevetettük magunkat az est második felére javuló tendenciát mutató táncos mulatságba. A Confetti táncparkettje azonban hajnali fél kettő körül már csupán alig több mint fél házzal üzemelt.

Bár a katarzis élmény ezúttal elmaradt, a kezdeményezés mindenképpen tiszteletre méltó – bízunk benne, hogy a szervezők a jövőben is kísérletet tesznek hasonló hírességek felléptetésére. Úgy tűnik, a budapesti meleg parti szcéna lassan megérkezik oda, ahová a szerencsésebb történelmi fejlődésű országok is eljutottak. Nagyjából 15 évvel ezelőtt.

Kommentáld írásainkat a facebookon!