Action bár – mulasson Ön is meleg kőművesekkel!

Az ötödik kerületben található Action Bár péntekenként live sex show-val – tudniillik, hogy színpadán élőben basznak jelentős előadóművészek – invitálja a kedves érdeklődőket. Mivel ezt a nagyszerű kulturális eseményt mi sem hagyhattuk ki, pénteken hajnali egykor ellátogattunk a Magyar utcában található vendéglátóipari egységbe. Meglepődésünkre a jeles társasági összejövetelnek otthont adó, módfelett ótvaros alagsori helységcsoportban érkezésünk idején számos nyugat-európai és ázsiai turista kódorgott.

Előadóművész az Actionben - Forrás: action.gay.hu

Előadóművész az Actionben – Forrás: action.gay.hu

A jól öltözött, felső-középosztálybeli vendégek jelenléte fölött azért sem tudtunk napirendre térni, mert a magyar meleg közönséget kiszolgáló infrastrukrúra hazánkban két ismert szélsőség között mozog. A néhány európai színvonalú melegparti és vidéki kisvárosok bigott világából hétvégenként a fővárosba érkező, kispénzű meleg menekültek vágyait kiszolgáló szexklubok között egy hipertérugrás a különbség. Mint utóbb kiderült, a katasztrófaturistaként bolyongó idegenek váratlanul magas száma elsősorban a hazai gay guide-ok sajátos szerkesztési elveinek köszönhető. A külföldieknek szóló kalauzokban a fővárosban fellelhető meleg szórakozóhelyek – minőségi kitételek nélkül – abc sorrenben szerepelnek. Így az Action Bár közönsége Budapest meleg társadalmának páratlan szociológiai metszetét alkotja. A pocakos-atlétás, munkanélküli meleg kőművesek között ugyanis néhány megszeppent japán üzletember foglalt helyet.

Annak ellenére, hogy a kétes hírű klub négy-öt összefüggő pincehelyiségből áll, a kabinos részleg alapos felfedezésére egyikünket sem vitt rá a lélek. A bútort, zuhanyzót és tisztálkodási eszközöket nélkülöző fülkéknél feltehetőleg bármelyik büntetésvégrehajtási intézményben romantikusabb körülmények között lehet közösülni. A zavarba ejtő higiéniás viszonyok és a jobbára megrázó fizikai állapotú vendégeknél már csak a klub két felvonásos műsora volt kiábrándítóbb. Bár a beharangozott programnak megfelelően az Action Bár világot jelentő deszkáin fél kettő körül valóban csattant a geci, ezt azonban olyan szenvedés előzte meg, amelyet még leírni is fáj.

Magáért beszélő dizájn - Forrás: action.gay.hu

Magáért beszélő dizájn – Forrás: action.gay.hu

A légópince legnagyobb helységének falából lenyitható mintegy másfél négyzetméteres színpadon elsőként egy enyhe súlyfelesleggel küzdő vicsorgó úriember próbált ruhadarabjaitól zenére megszabadulni. Majd a sztripper kálváriáját egy páros előadás követte. Bennünket már az első produkció alatt is intenzíven foglalkoztatott a menekülés gondolata, ám jóízlésünket a kiváncsiság végül legyőzte. A kórosan sovány, leharcolt vendégmunkás küllemű fiatalemberek által elővezetett produkció leginkább egy amatőr pornóparódiára emlékezetett. Úgy tűnt, hogy utóbbit már csak a dark room (népiesen: baszószoba) bejárata előtt díszsorfalat álló, öltönyös meleg kisnyugdíjasok élvezték őszinte átéléssel. A produkciók láttán nem hogy bűnös vágyakat nem éreztünk, de az életkedvünk is elment.