Garcons party – néhány óra Európa

A Gacons partisorozat a hazai melegbulik közül a nyugat-európai mércével is elfogadhatók közé tartozik. A helyszínt és a vendégek összetételét szemlélve a Toldi Moziban megrendezett Hello party-hoz képest elsőre kifejezetten yuppie mulatságnak hat. Míg előbbi inkább egy spontán házibuli és egy megfáradt emberi jogi rendezvény kedélyes egyvelegének mutatkozik, utóbbi professzionális szervezésről árulkodik. A legutóbbi alkalmaknak helyet adó Dunaparti Kiosk exkluzív partipajta: hibátlan hangosítás, nagyszerű zene, nívós környezet.

Garcons buli - Forrás: Garcons facebook oldala

Garcons buli – Forrás: Garcons facebook oldala

Bár a kétezerötszáz forintos belépőt és a bárpultok borsos árait eleinte túlzásnak éreztük, a részvételünket utóbb rentábilis beruházásnak értékeltük. A Garcons ugyanis nem csak külsőségeiben, hanem résztvevőit tekintve is elszakad a közép-kelet-európai villantós bulik izzadtságszagú világától. Gőzölgő hónaljú atlétás-aranyórás urak és felismerhetetlenre sminkelt hölgyek helyett visszafogottan trendi, kifejezetten jóarcú fiatalok ropták a parketten. A közönséget jórészt szemrevaló magyar és külföldi melegpárok, valamint szinglinek látszó magányos táncolók adták.

Ám a rendezvényen láthatóan jócskán akadtak heteró szereplők is, akiket a minőségi szórakozás mellett feltehetőleg a buli nyitott szellemisége vonzott ide. A befogadó légkör a bárpultok és az asztalok környékén is tapintható volt, sorban állás közben szinte bárkivel tolakodás nélkül szóba elegyedhettünk. Annak ellenére, hogy a teltházas mulatság láthatóan lekötötte az alkalmazottak minden kapacitását, a kiszolgálást közvetlen hangú udvariasság jellemezte. Az este csúcsportján az asztal tetején táncoló társaságunkat is empatikus határozottsággal fékezte meg a személyzet.

Tetőfokon a hangulat – Forrás: Garcons facebook oldala

Külön érdemes szót ejtenünk a zenékről, hiszen a Garcons az általunk látogatott egyéb rendezvényekhez képest messze a legélvezhetőbb (és egyben leginkább táncolható) muzsikákat produkálta, miközben a dj-knek sikerült megőrizniük a populáris slágerek és az igényesebb klubzene megfelelő egyensúlyát. Ha a melegbulik világával ismerkedni vágyó barátainkat vagy helyismerettel nem rendelkező külföldi haverjainkat szeretnénk egy kellemes este erejéig lefoglalni, nyugodt szívvel ajánlhatjuk a Garcons csapat buliját.

Update: A belépő ára 1500 – 2000 Ft között mozog. Cikkünk megírásakor egy kivételes, évfordulós bulin vehettünk részt, így a magasabb jegyár annak tudható be.