Tempelfit – akár a könyvtárban

A Tempelfit nevű melegbarát edzőterem már a belépés pillanatában kellemes csalódást okozott. Az átlagos edzőtermek macsós világához képest a Paulay Ede utcában található dzsim kifejezetten bensőséges hangulatot áraszt. A recepciós pultnál készséges személyezet igazít el, a vakítóan fehér tégla falak és a többnyire szintén fehérben pompázó gépek rideg eleganciáját ízléses dizájnbútorok, pohártartó asztalkák oldják. E sorok írója heti három-négy alkalommal különösebb teljesítményambíciók nélkül, leginkább állagmegőrzés, stresszlevezetés céljából jár sportolni.

Tempelfit – Budapest szívében. Forrás: tempelfit.hu

Az otthonomhoz közel eső, szintén dekoratívnak mondható edzőteremet a Tempelfit egy dologban biztosan veri: ez pedig a közönség összetétele. A Tempelfitben ugyanis ottjártunkkor nem találkoztunk azokkal a jellegzetes figurákkal, akik minden konditerembe alapvetően rekreációs céllal járó vendég rémálmát jelentik. Megszokott második kerületi edzőtermemet péntekenként például rendre elözönlik a nyugdíjas olajszőkítők és amorfra gyúrt zöldséges vállakozók, akik a késő délutáni óráktól zárásig lényegében életvitelszerűen tartózkodnak a sportcentrumban. Miközben az átlagos pihenésre, felfrissülésre vágyó polgárok saját testkultúrájukra koncentrálnának, a behajtó klub jelenlévő tagjai akciófilmekről, autófelnikről sztorizgatnak, majd a kívánt súllyal történő fekvenyomás felett érzett örömüknek önfeledt szellentéssel adnak hangot. A Tempelfitben ehhez képest úgy éreztük magunkat, mint a campus könyvtárában: sluszkulcscsörgető vállakozók és szénné szolizott butikosnék helyett többnyire jóarcú egyetemisták, külföldi cserediákok és sportos megjelenésű harmincas-negyvenes éveikben járó üzletemberek fogadtak. A gay-friendly hely nyitott szellemisége láthatóan hasonló beállítottságú vendégkört vonz.

Bár látogatásunk alkalmával a terem teltházzal üzemelt, a gépeket, eszközöket udvariasan osztották meg velünk a korábban érkezők. Annak ellenére, hogy péntek este egész tömegek hömpölyögtek a belvárosi edzőteremben, a Tempelfit megőrizte klubszerű légkörét. Az ingyenesen (és korlátlanul) fogyasztható cukormentes italok mellett baráti társaságok, meleg és hetero párok beszélgettek.

Az edzőteremben új gépek sorakoznak – Forrás: tempelfit.hu

Mielőtt a Tempelfit felfedezésével kapcsolatos örömünk pr-cikk hangulatú írásban öltene testet, egy-két bosszantó hibáját azért meg kell említenünk. A Tempelfit gyenge pontja egyértelműen a hozzá tartozó öltöző és zuhanyzó, amely a terem méretéhez képest rendkívül szűkös és méltatlanul fapados. Az egyébként is szerény méretű öltözőben a zárást megelőző fél órában már szinte lehetetlen kényelmesen készülődni, a mindössze kétszemélyes zuhanyó megközelítése pedig egyenesen extrém sportnak számít. Összességében azonban a Tempelfit edzőterme remek választás, a szolgáltatás színvonalához képest bizonyos bérletkombinációi egészen kedvezőek.

Kommentáld írásainkat a facebookon!