Le Café M – parti előtt alapozni

A Nagysándor József utcában található bárba belépve családiasabb hangulat fogad, mint a tarnazsadányi kiskocsmában. Ám a családias légkör inkább köszönhető a szűkös helynek és a láthatóan összeszokott törzsközönségnek, mint a magas színvonalú kiszolgálásnak. A huszonöt-harminc négyzetméter körüli alapterület önmagában is alkalmat ad új ismeretségek szerzésére. Egy átlagos szombat este ugyanis az egylégterű helyiség olyannyira megtelik vendégekkel, hogy a terem hátsó sarkában található bárpultig eljutni maga a kihívás. Az előttünk álló szaktársak udvarias taszajgatása pedig remek ismerkedési, mustrálgatási – esetleg váll- és derékfogdosási – lehetőséget biztosít.

Fotó: budapest.gaycities.com

Amíg azonban a bárpult megközelítése bohókás pillanatokat rejt, a rendelés és a személyzettel való kommunikáció már nem az önfeledt szórakozás és a fülledt erotika jegyében zajlik. A kiszolgálás ugyanis több szempontból is döcögős. Arra a kérdésünkre például, hogy lehetséges-e a youtube-ról szóló kilencvenes évek válogatást más zenére cserélni, a bartender határozott és sértett nemmel felelt. Lakonikus rövidségű válaszába beletörődve éppen két vodkát rendeltünk volna, amikor egykedvűen közölte, hogy a Finlandia elfogyott, helyette a Royalt (!) ajánlja. Külön említést érdemel még a falra szerelt lapostévé, amelyen a pultosfiú „Önök kérték“ remixéhez a Windows 7 hátterén megnyitott böngészőablak, illetve az abban futó youtube csatorna szolgáltatta a vizuális aláfestést.

Bensőséges hangulat Fotó: cityweekend.hu

Bár a kiszolgálók a pultnál üldögélő régi vendégeikkel láthatóan közvetlen viszonyt ápolnak, a személyzet kényelme felülírta az új vendégek komfortérzetét. A közepesen lepattant vidéki nyilvánosház előterére emlékeztető dizájn, a szedett-vetett berendezés, a pocsék zene, a szerény italválaszték, valamint a modortalan kiszolgálás ellenére a Le Café M törzsközönsége mégis jól szórakozott. A parányi melegbár kétségtelen előnye, hogy bensőséges hangulata alakalmassá teszi intim beszélgetésekre, parti előtti alapozásra. Mi azonban, kívülállóként, legközelebb inkább a sarki kisközért élőtt kevertezünk.