New Year’s Eve – néhány szó a szilveszteri szettről

Ha már az ünnepi szezonnál tartunk, szót kell ejtenünk az ideális szilveszteri öltözékről. A megfelelő buli kiválasztása mellett a másik fogas kérdés, hogy mit öltsünk magunkra a várva várt partira. Divatgurunk most következő cikkében kivesézi, miben is érdemes az Újévet köszönteni.

Öltözéstechnikai szempontból a szilveszteri parti ugyanolyan, mint az év összes többi pénteki vagy szombati eseménye. Ennek ellenére sokan mégis ráfeszülnek, hiszen szilveszter egyszer van egy évben, természetesen mindenki fess és ultradivatos szeretne lenni. Azonban mielőtt szétpattannának az idegeink, hogy már megint nincs egy göncünk sem és időnk sincs vásárolni, vegyünk egy mély levegőt és gondoljuk át a dolgot! Olyan ez, mint a karácsonyi ajándékvásárlás: idejében kell elkezdeni, megtervezni.

Fotó: Pinterest.com

Fotó: Pinterest.com

Pánikra semmi ok: még bőven időben vagyunk! Kezdjük talán azzal, hogy túrjunk a szekrényünk aljára és nézzük meg, mi jöhet szóba. Aki nem hetente hajtja élére az összes ruháját, garantáltan talál valami elfeledett, ám az alkalomhoz illő darabot. Pakoljuk külön a tetszetős holmikat és kicsit erőltessük meg a fantáziánkat. Lehet, hogy néhány kiegészítő is elég lesz a féktelen éjszakához: egy nyakkendő, egy zakó, egy extravagánsabb nadrág, egy merészebb öv. A stílust válasszuk az adott buli dresscode-jához és – mint mindig –, a saját imázsunkhoz.

Kihangsúlyozva az ünnep jellegét, szilveszter éjszakáján előkerülhetnek a fényesebb anyagból készült ruhák, itt-ott akár egy flitter is bejátszhat, sőt szóba jöhet egy pár fekete lakkcipő. Utóbbiakkal azonban nem árt mértéktartóan bánni: arányérzékünk elvesztésével könnyen a bazári majom effektus állhat be. Viszont tény, hogy egy visszafogottan elegáns ruházattal párosítva nyerő kombináció lehet, kifinomult és szexi hatást kelt.

 

Fotó: Dsquared.com

Fotó: Dsquared.com

 

Fotó: Pinterest.com

Fotó: Pinterest.com

Ha a buli tematikája nem követel meg semmilyen kötelező stílust, akkor sem árt észben tartani: a kevesebb, néha több. A helyi dizsi felkereséséhez, családiasabb összejövetelekhez valószínűleg fölösleges kinyalnunk magunkat, ugyanakkor a susinaci – fekete makkoscipő összeállítást, bármilyen bulihelyszínt választunk is, mindenképpen kerüljük el.

Szilveszter 4

Fotó: www.themetropolitanrevolt.tumblr.com

Egy a lényeg: szilveszter éjszakáján öltözékünkkel magasztalhatjuk az ünneplést. Nincs kötelező elem, felkerülhet a szezon tortájának tetejére a hab: az ízlésességet szem előtt tartva merészebbek lehetünk, elengedhetjük magunkat. A túlzott exhibicionizmust most is tartsuk meg a profiknak, feltéve, ha nem valamelyik melegbár színpadán szeretnénk forrónaciban vonaglani.

B.Ú.É.K!

Kommentáld írásainkat a facebookon!