Tarlós: a Pride visszataszító

Tarlós István csütörtök reggel a TV2 Mokka vendége volt, ahol rákérdeztek a Napi Gazdaság azon információjára, hogy a Budapest Pride-nak a nagybani piacnál kellene helyet biztosítani.

A főpolgármester azt mondta, neki az a személyes véleménye, hogy

az egész jelenség nem természetes és visszataszító.

Nem érti, hogy mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy

ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez.

Visszataszítónak tartja a Pride-ot - Fotó: nol.hu

Visszataszítónak tartja a Pride-ot – Fotó: nol.hu

Mint mondta, mindez kizárólag az ő személyes véleménye, arról viszont nem tud, hogy a felvonulás áthelyezésével akar-e foglalkozni a közgyűlés. Részletes okfejtése a témával kapcsolatban egyébként a következőképpen szólt:

Szigorúan személyes véleményként azt tudom önnnek megfogalmazni, ez az egész jelenség számomra nem természetes és számomra visszataszító, tehát a férfi és női nem alapfunkciói nem véletlenül alakultak ki. Amíg a kettő egymással be nem helyettesíthető , addig mondhatjuk, hogy előfordul a természetben, de nem organikus része a természetnek.

A Napi Gazdaság egyébként múlt szombaton azt írta, hogy a fővárosi közgyűlésnek nincs jogi lehetősége kitiltani a Pride-ot a belvárosból.

Az idei Budapest Pride-ot július 3–12. között rendezik meg, a felvonulás időpontja július 11. lesz. A meleg rendezvénysorozatot idén 20. alkalommal rendezik meg.

Az írás eredetileg az index.hu weboldalon jelent meg, ide kattintva elolvasható.

Kommentáld írásainkat a facebookon!