Olyannyira gyűlöli a melegjogokat, hogy tűzhalált halna

Mi lesz az oregoni pékekkel, akik nem készítenek süteményt melegeknek, és ezért meghurcolják őket? Egy texasi lelkész, Rick Scarborough kész lenne akár tűzhalált is halni, hogy kiálljon a melegházasság ellen. Ő „A liberalizmus megöli a gyermekeinket” című könyv szerzője is egyébként. Ugyanott, Texasban, nem akarták hagyni, hogy egy meleg pár elváljon.

Rick Scarborough egy baptista lelkész Texasban, amúgy politikai aktivista is, aki most egy jobboldali rádióműsorban beszélt arról, kész arra, hogy akár tűzhalált haljon a tradicionális értékek védelmében.

Nem fogunk meghajolni, nem fogunk megtörni, ha kell, megégünk.

mondta a lelkész.

Az nem egyértelmű, hogy önmagát gyújtaná-e fel a lelkipásztor, vagy azt vetíti előre, hogy nézeteiért őt fogja megégetni a társadalom. Azt is mondta, hogy a lelkészeknek az átlagemberek élére kell állniuk, hogy megvédjék őket, és azt kell mondaniuk: „Lőjetek inkább le!” Ezt azoknak az oregoni pékeknek az apropóján nyilatkozta, akik nem voltak hajlandóak süteményt készíteni egy meleglakodalomra, és akiket állítólag emiatt meghurcoltak.

Irracionális gyűlölködés - Fotó: dot429.com

Irracionális gyűlölködés – Fotó: dot429.com

Scarborough korábban az AIDS-et „Isten ítéletének” nevezte, illetve írt egy könyvet, amelynek a címe: A liberalizmus megöli a gyermekeinket. Ő az egyik vezetője a Vision America nevű szervezetnek is.

Korábban egyébként egy ausztrál hetero házaspár azzal fenyegetőzött, hogy ugyan ők nagyon szeretik egymást, és eszük ágában sincs elválni, ám ha legalizálják Ausztráliában a melegházasságot, akkor ők bizony elválnak.

Texasban volt egy másik, részben idevonatkozó, érdekes eset is: egy meleg párnak nem engedték meg, hogy elváljon. Az államban ugyanis tiltott a melegházasság, így értelemszerűen a „melegválás” is. A pár viszont Massachusettsben esküdött meg, ahol ez legális, csak közben Texasba költöztek. A texasi legfelsőbb bíróság végül engedélyezte a válást, ami többeket felháborított Texasban, mivel az szerintük ellentmond az állam törvényeinek.

Az írás eredetileg a vs.hu weboldalon jelent meg, ide kattintva elolvasható.

Kommentáld írásainkat a facebookon!