Egy meleg pár sincs a szigeten, de a melegházasság már szabad

Biztos, ami biztos, jó előre rendezték az azonos neműek házasságával kapcsolatos jogi hátteret egy apró kis szigeten. A brit fennhatóság alá tartozó Pitcairn Island nem egy túlzsúfolt hely: mindössze 48-an élnek ott, de valószínűleg mindannyian nagyon toleránsak. Egyetlen melegpárról sem tudnak ugyanis a szigeten, a melegházasságot azonban már engedélyezték.

A melegházasságot még májusban legalizálták a szigeten, de hivatalosan csak most jelentették be, mert nem működött rendesen a weboldalukírja a Sky News. A határozat itt érhető el.

A törvény tehát rendben van, az első szivárványszínű esküvőre viszont még várni kell. Egy melegpárt sem ismernek ugyanis a helyiek, illetve a történet úgy pontos, hogy egy nő ismert egy meleg férfit, de ez már nagyon régen történt.

Összeadnák a melegeket - ha lennének!  - Fotó: Google StreetView

Összeadnák a melegeket – ha lennének! – Fotó: Google StreetView

Bajos lehet meleg templomi esküvőt is szervezni, mert a sziget egyetlen papja egy olyan egyházat képvisel, ahol hallani sem akarnak azonos nemű párok összeadásáról.

Egy ausztrál melegjogi szervezet képviselője viszont úgy látja, hogy jól járhatnak majd Pitcairn liberális törvényeivel azok a meleg párok, akik saját hazájukban nem tudnak házasságot kötni.

Pitcairn eddig nem nagyon szerepelt vezető helyen a hírekben. Utoljára 2004-ben lehetett hallani arról, hogy hat férfit bűnösnek találtak ott szexuális bűncselekmények miatt. A vádpontok között szerepelt az, hogy kislányokat erőszakoltak meg. A melegházasság legalizálásával azonban a sziget sokat javíthat majd a hírnevén.

Az írás eredetileg a hvg.hu weboldalon jelent meg, ide kattintva elolvasható.

Kommentáld írásainkat a facebookon!